Waldorfos mozgásformák bemutatói

4/26/2024

A szombati Szent György-napon lehetőségetek lesz kipróbálni olyan mozgásformákat, amelyekkel a waldorf iskolákban a gyerekek általában találkozni szoktak.

Természetesen nem tudunk mindent megmutatni, nem hozunk ping-pong asztalt és kosárpalánkokat, de lesz kötélhajtás, egykerekezés, cirkusz és Bothmer.
𝐊𝐎̈𝐓𝐄́𝐋𝐇𝐀𝐉𝐓𝐀́𝐒
A 80-as években minden gyerek nagy örömmel, gumizott vagy ugrálókötelezett. Nálunk ezek a játékok első osztálytól be vannak építve az órákba.
Fejlesztik a figyelmet, az együttműködést másokkal, a koncentrációt és a ritmusérzéket.
Szerinted tudsz még ugrani? Gyere és próbáld ki magad, nagy kötelet viszünk, felnőttek is beállhatnak!
𝐄𝐆𝐘𝐊𝐄𝐑𝐄𝐊𝐄𝐙𝐄́𝐒
A mi iskolánkban negyedik osztálytól tanulhatnak a gyerekek egykerekezni.
Ebben a tevékenységben is kiemelt figyelmet kap a koncentráció és az egyensúly. A gyerekek próbára teszik a kitartásukat és a türelmüket is, hiszen ezt a mozgásformát sokszor kell gyakorolni, nem megy elsőre. Kell hozzá a fej, a szív és a kéz.
Nem könnyű de nem is lehetetlen.
Szombaton Paizs Vanda várja 10 éves kortól a gyerekeket és felnőtteket, 15.00-16.00 között a Fő téren.
𝐁𝐎𝐓𝐇𝐌𝐄𝐑
A gyerekek a Bothmer-gimnasztika és testnevelés órákon a korosztályukhoz tartozó gimnasztikai gyakorlatokkal és játékokkal találkoznak.
A játék maga az élet!
A játékokban megtapasztalhatjuk valódi önmagunk, megcsillan temperamentumunk. A képzelet elengedhetetetlen hisz egyszer egerekké, másszor óriásokká vagy cápákká, polipokká változunk.
Szombat délután 14.00 kor nagy szeretettel várjuk kicsiket és nagyokat a Fő téren egy jó kis mókázásra, játékos mozgásra nagy nevetésekre.
- Kriston Genovéva -
𝐂𝐈𝐑𝐊𝐔𝐒𝐙
12 éves koruk táján jó, ha a diákok - kiskamaszok -valamibe bele tudnak merülni, és nem sok mindenbe kapnak bele, hanem egy dologra koncentrálnak.
A cirkuszi játékok gyakorlása közben nem csak az akaraterejük erősödik, hanem a mozgáskoordináció, a statikus és dinamikus egyensúlyérzék.
A feladatok közben figyelniük, segíteniük kell egymást a gyerekeknek, így a szociális fejlődéstre, a közös munkára és élményszerzésre is kiváló projekt a cirkuszművészet.
Szombaton Besze Petrával próbálhatjátok ki magatokat, 13.00-14.00 között!