Családi Bothmer-játékok a Fő téren

4/24/2024

A Bothmer-gimnasztika elnevezés Fritz Graf von Bothmer (1883-1941) nevéhez kötődik, aki a stuttgarti első Waldorf iskola tornatanára volt. Rudolf Steinerrel együttműködve fejlesztette ki az egyes életkoroknak megfelelő mozgásgyakorlatokat az 1920-as években. Arra törekedett, hogy a sport, a torna és a játék legyen a fejlődés és a nevelés eszköze.

A 32 alapgyakorlat a gyermek és a fiatal mozgásfejlődését követi, segíti, illetve erősíti. Gyakorlásuk archetipikus formák megtapasztalásához vezet, elsajátításuk során a térérzékelés finomodik, a mozgást tudatosság hatja át.
A gyerekek a Bothmer-gimnasztika és testnevelés órákon a korosztályukhoz tartozó gimnasztikai gyakorlatokkal és játékokkal találkoznak.

A játék maga az élet!

A játékokban megtapasztalhatjuk valódi önmagunk, megcsillan temperamentumunk. A képzelet elengedhetetetlen, hisz egyszer egerekké, másszor óriásokká vagy cápákká, polipokká változunk.
Szombat délután 14.00-kor nagy szeretettel várjuk kicsiket és nagyokat a Fő téren egy jó kis mókázásra, játékos mozgásra, nagy nevetésekre.
- Kriston Genovéva -