25. SZENT GYÖRGY-NAPI SOKADALOM

4/13/2022

Az Úr 2022. esztendejében, Szent György havának 23. napján immár 25. alkalommal kerül megrendezésre Óbudán, az Óbudai Waldorf Iskola szervezésében a 25. Szent György-napi Sokadalom, Kézműves vásár és WALDORF művészeti találkozó.

25. SZENT GYÖRGY-NAPI SOKADALOM
WALDORF MŰVÉSZETI TALÁLKOZÓ és KÉZMŰVES VÁSÁR
2022. ÁPRILIS 23. ÓBUDA – FŐ TÉR
Az Úr 2022. esztendejében, Szent György havának 23. napján immár 25. alkalommal kerül megrendezésre Óbudán, az Óbudai Waldorf Iskola szervezésében a 25. Szent György-napi Sokadalom, Kézműves vásár és WALDORF művészeti találkozó.
A hosszú évek alatt hagyománnyá vált, hogy ezen a hétvégén az Óbudai Waldorf Iskola birtokába veszi a Fő teret, hogy muzsikával, tánccal, kézműves kirakodóvásárral s az óriás sárkány legyőzésével köszöntse a tavaszt. A rendezvény a waldorfos közösségek egyik legszebb ünnepe, Óbuda egyik legizgalmasabb civil közösségi fesztiválja és kézműves vására, ahol közel 70 iparművész és mesterember mutatja be portékáit. A 2022-es esztendő kiemelt fontosságú, hiszen 2 év kihagyás után a negyed évszázados évforduló kapcsán kerül megrendezésre a Sokadalom.
Az egész napos vásári forgatagban színpadi produkciók, koncertek, színházi előadások,zsonglőrök, mutatványosok, vásári komédiások, performanszok szórakoztatják a kézművesek, népművészek és iparművészek portékái között nézelődő vendégseregletet.
A rendezvényt az Óbudai Waldorf Iskola és a Csillagberek Waldorf Iskola közel 120 fős zenekara a MAGONC Együttes koncertje nyitja. A zenekar vezetője, Lányi György Magyar Érdemrend Lovagkereszt díjas művész. A projekthez számos neves, a Waldorf pedagógiához kötődő alkotó és előadóművész csatlakozott. Vendégünk lesz többek között a világzene egyik legnevesebb hazai képviselője a HoldalaNap zenekar. Kora este Józsa Tamás és tanítványai a hazai fiatal alternatív rockzenei csapat a VEDJ zenekar várja a közönséget.
A rendezvény leglátványosabb produkciója idén is a Szent György-legenda melyben Szent György vitéz bizonyára az idén is legyőzi a közel 15 m hosszúságú hatalmas sárkánykígyót.
A Vasmacska az idén IRODALMI kávézóvá alakul. Az Irodalmi pódiumon versszínházi produkciók, és egy kiemelkedően tehetséges ifjú dalszerzőnek, Rátonyi Katalinnak verskoncertje várja a nagyérdemű publikumot. Az idén egy szívdobogtató közösségi alkotó workshopba és interaktív kiállításba, a Hajtogass a békéért projektbe is bekapcsolódhatunk, ahol bízunk benne, hogy legalább 1000 csodás, színes madár röppenti szét szerte a világba a béke üzenetét. Becze Anita alkotóművész Fotókiállítását, a 2022-es Magyar Sajtófotó pályázat díjnyertes fotóiból Kása Béla fotográfus nyitja meg.
Újra forog majd a kosaras körhinta a legkisebbeket pedig az Óbudai Waldorf Óvoda és a Tündérbölcső MeseKert játszóháza, valamint hétpróbás játszótér várja.
A Zichy kastélykertben nemezetek konyhájával a Fő téren a hagyományos népi étkekkel várjuk az ínyenc falaltokra vágyókat. Művészeti projektünkkel valamint az országosan is elismert Szent György-napi Kézműves Vásárral szeretnénk az idén is gazdagítani a kerület kiemelkedően színvonalas és színes kulturális életét.
Jertek vélünk hát az jó Waldorf Oskolások Szent György - napi Tavaszünnepére Napot s csodát látni, Öröm - táncot járni, napkeltétől napnyugtáig, csillagok hulltáig…
Szeretettel várunk mindenkit!
Szervező, házigazda: ÓWI - Óbudai Waldorf Iskola
E- mail: unnepekwaldorfobuda@gmail.com